fbpx

To γνωρίσαμε πριν 3 χρόνια και τώρα αριθμεί πάνω από 20 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Το Mailo’s – The Pasta Project καταγράφει μια πετυχημένη πορεία κατακτώντας μια ηγετική θέση στην street food αγορά  και ακολουθώντας τακτικές που αναδεικνύουν την franchise κουλτούρα του.

Mέσα σε πολύ μικρό διάστημα, το Mailo’s άρχισε να επεκτείνεται και να ισχυροποιείται ταξιδεύοντας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στην Κύπρο, στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη. Κάθε άνοιγμα και μια νέα ιστορία επιτυχίας. Ο λόγος; Το προσεχτικό και μεθοδευμένο σχέδιο δράσης. Το Mailo’s σε συνεργασία με την ΤΗΕ FRANCHISE CO. και την k2design προετοίμαζαν το project.  «Αυτό που είναι σημαντικό, κατά τη φάση σχεδίασης ενός νέου concept αλλά και ενός συστήματος franchise, είναι η σαφήνεια στην πηγή της διαφοροποίησης και παράλληλα ο σχεδιασμός ενός επιχειρηματικού μοντέλου που υπηρετεί την στρατηγική αυτή. Στην συνέχεια κρίνεται απαραίτητη η ολοκλήρωση του concept. Είχαμε την ευκαιρία, με την ομάδα του Mailo’s, 2 χρόνια πριν το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος να δουλέψουμε σε όρους στρατηγικής, επιχειρηματικού μοντέλου, concept  καθώς και άλλων στοιχείων που το απαρτίζουν ( αφήγηση, branding, retail mix, retail format). Δράσεις που σαν αποτέλεσμα έφεραν να επιτευχθεί κάτι πολύ σημαντικό. Το Mailo’s να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία καταστημάτων και στην συνέχεια να την υπερβεί. Πλέον είναι ένα πολύ δυνατό brand που έχει ξεπεράσει τα 20 καταστήματα στο πρώτο κύκλος ανάπτυξης», αναφέρει ο Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της THE FRANCHISE CO.

Aνακαλύψτε τα νέα του δικτύου και μάθετε περισσότερα για την επιχειρηματική πρόταση του συστήματος franchise Mailo’s The Pasta Project εδώ

Θερμή-υποδοχή-για-το-νέο-Mailos-The-Pasta-Project-στην-Προξένου-Κορομηλά-στην-Θεσσαλονίκη-1280x1945Σχεδιάστηκε, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο επιχειρηματικό σχέδιο ικανό να υπηρετήσει το αναπτυξιακό πλάνο και να ισχυροποιηθεί στηριζόμενο σε διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. «Η αισθητική απλότητα, η χωρίς σύνθετα μηνύματα εικόνα, η επιλογή της γραμματοσειράς, του ιδιαίτερου κόκκινου χρώματος αλλά και η απεικόνιση του αξιαγάπητου σκύλου που είναι το σήμα του brand, είναι τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού που κάνουν τη συνολική εικόνα του Mailo’s τόσο αναγνωρίσιμη κι ευχάριστη, που σου μένει αξέχαστη», αναφέρει ο Γιάννης Κουρούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της k2design.

Η εμπειρία στο χώρο της εστίασης, του  Mailo’s και της ΤΗΕ FRANCHISE CO και η κατανόηση των αλλαγών σε επίπεδο επιχειρηματικών μοντέλων και καταναλωτικών προτύπων ήταν ένα από τους πυλώνες της επιτυχίας. «Το Mailo’s ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή που κινείται, που θέλει να έχει την ελευθερία να απολαύσει φρέσκα ζυμαρικά στη βόλτα, στο αυτοκίνητο, στην πλατεία, στην έξοδο κ.λπ. Ήδη, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 2019, παρουσίαζε ισορροπία στις πωλήσεις ανά ώρα, με δυνατότητα διείσδυσης σε πολλαπλές ζώνες στη διάρκεια της ημέρας, μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα και την κερδοφορία του. Αυτή η επιτυχία, συνεχίστηκε και στο πρώτο franchise κατάστημα στο Περιστέρι αλλά και στα υπόλοιπα που ακολούθησαν», αναφέρει ο Ορέστης Ρουσόπουλος, Managing Partner της THE FRANCHISE CO. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιλεκτική, η προσεκτική επιλογή των σημείων αλλά και συντηρητική επιλογή των νέων συνεργατών.

mailos the pasta project new store

Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της ανάπτυξης του Mailo’s, η επόμενη κίνηση είναι το άνοιγμα άλλων 10 καταστημάτων, μέσα στον επόμενο χρόνο αλλά και η σχεδίαση υποδομών και λειτουργιών για την διεθνή ανάπτυξη του Mailo’s – The Pasta Project.

mailos-kriti-3

Τα δύο καταστήματα, που μόλις άνοιξαν, σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη αποδεικνύουν ότι το Mailos είναι το απόλυτο success story. Πλήθος κόσμος βρέθηκε στα καταστήματα περιμένοντας να πάρει στα χέρια του το αχνιστό κυπελλάκι του Mailo’s.

Επικοινωνήστε μαζί μας